Basic Uitvaart Gelderland

waarom wij goedkope / budget uitvaarten regelen


Niet iedereen heeft het geld om een uitgebreide uitvaart te realiseren.

Een uitvaart komt meestal onverwachts en als men dan geen verzekering heeft of gewoon niet te veel wil betalen kan men ervoor kiezen om ons in te schakelen. Een andere optie is om de socialendienst in te schakelen maar dan heb je niet veel meer in te brengen in het afscheid en de socialendienst zal zeker proberen om de rekening bij de nabestaanden te verhalen. (logisch anders zou niemand zich meer laten verzekeren).  

Door veel zelf te doen en prijzen van leveranciers met elkaar te vergelijken kunnen wij veel goedkoper werken, onze Basic kist is bijvoorbeeld een mooie moderne massief houten kist die er netjes uitziet, wij hebben een eigen uitvaartcentrum wat ook aanzienlijk scheelt in de kosten. Ook in de kosten van crematoria en begraafplaatsen zitten grote verschillen. Door thuis of elders na de dienst koffie te drinken kun je al snel honderden euro's besparen.

Wij vinden het “fijn” om een mooi afscheid te organiseren tegen een eerlijk tarief. Zo kunt u ervoor kiezen om een bijeenkomst te organiseren in ons uitvaartcentrum in Lent en daarna in een besloten kring de overledene naar het crematorium of begraafplaats te brengen.

U kunt door de (klein)kinderen de kist laten beschilderen dat heeft ook als voordeel dat ze zich betrokken voelen bij het afscheid en ze vinden het niet eng meer. Zo zijn er meer rituelen om een afscheid persoonlijk te maken zonder dat het gelijk duurder wordt.

Wij hebben basis pakketten maar die kunt u aanpassen naar uw wensen,

Door het ene wat goedkoper te doen kan er meer geld aan iets anders besteed worden zoals een luxe kist, rouwkaarten of wat dan ook.

Je kunt maar 1 keer afscheid nemen en dat moet goed zijn en vooral goed voelen, maar dat zit hem niet in de prijs.

Ik kan mij niet voorstellen dat iemand wil dat zijn nabestaanden met een torenhoge rekening achterblijven waar ze nog jaren aan moeten betalen